Parkeren in het stadscentrum

 

Kort parkeren - snel shoppen

SNEL EVEN DE STAD IN. PARKEREN VOOR EEN HANDELSZAAK. HET KAN!

Binnenstad
Bent u in het centrum voor maximaal 1 uur? 
Dan parkeert u in één van de centrumstraten. Bovengronds betaalt u 1,50 euro voor een uur, maar u krijgt hierbovenop 30 min. gratis aangeboden.

Of bent u in het centrum voor een snelle aankoop van maximum 30 min? Dit kan volledig gratis: nummerplaat ingeven + op groene knop voor de parkeerautomaat drukken en u ontvangt het parkeerticket. In de centrumstraten gelden de tarieven van maandag t.e.m. zaterdag 9u-18u. Na 18u en tot 9u 's ochtends en op zondag mag iedereen hier onbeperkt en gratis parkeren.

In de benedenstad en aan de binnenzijde van de ring kan u maximaal 2 uur (betalend) parkeren.

Overal is een gebruiksvriendelijk systeem van sms parkeren. U betaalt voor de effectief geparkeerde tijd, zonder u naar een betaalautomaat te haasten. 
Staat u in de gele zone ( max. 1uur) sms: "TONG1 spatie nummerplaat" naar 4411.

 

De parkeeractie die midden februari van start ging blijft lopen. De klant krijgt bij elk gebruik van de ambi.pas bij een deelnemende handelaar een gratis parkeerticket voor 1 uur ondergronds parkeren, zonder daarvoor punten te moeten verzilveren. Deze actie krijgt de medewerking van Q-Park, die een gedeelte van de kostprijs van de tickets draagt. De tickets zijn cumuleerbaar, een hele dag gratis ondergronds parkeren kan dus voortaan. Meer info over de ambi.pas: http://www.visittongeren.be/.

Mindervaliden
Mindervaliden mogen in de gele zone op alle parkeerplaatsen  gratis parkeren. De parkeerduur is wel beperkt tot maximum 2 uur. Men is dan verplicht zowel de parkeerkaart als de parkeerschijf zichtbaar achter de voorruit te plaatsen.
De parkeerschijf moet de juiste aankomsttijd vermelden.
Bovendien geldt er nog steeds het parkeerrecht op de voorbehouden plaatsen aangeduid door het rolstoellogo.

Buiten de ring
Op de parkeerplaatsen van de buitenring kunt u 2 uur gratis staan mits gebruik van een parkeerschijf.